För att boka oss eller ställa frågor når du oss lättast på info@tjim.se, eller genom att ringa oss på 0793-48 21 46

Vill du att vi kommer till din skola och pratar om sex och samtycke, eller om härskartekniker och normkritik? Vill du att vi besöker din fritidsgård och pratar om vår verksamhet, feminism, gemenskap, relationer eller något annat? Planerar du att anordna bokbord och samla olika feministiska organisationer? Planerar du någon annan typ av event där du tycker att vi passar? Vill du ha informationsmaterial om stödet vi erbjuder?

Vi vill gärna besöka så många verksamheter som möjligt och du är alltid mer än välkommen att kontakta oss för att se vad vi kan erbjuda just din verksamhet! Alla besök är kostnadsfria.

Workshop: Sex och samtycke

Vi tycker att det är väldigt viktigt att prata om samtycke, vad som är okej sex och var gränser för övergrepp går. Under en 120 minuter lång workshop gör vi värderingsövningar, och pratar om kommunikation, hur en kan visa att en vill eller inte vill ha sex. Vi pratar också om var en kan vända sig för att få stöd, om lagstiftning och om hur en våldtäktsanmälan går till.

Workshopen riktar sig till elever i nionde klass och uppåt, och till elever av alla kön. Vi håller gärna workshopen i helklass.

Några elevröster från utvärderingarna:

• Det var en bra redovisning med bra information. Det var enkelt att förstå, och man fick mer kunskap om ämnet.

• Att ni lär ut oss om detta redan i tonåren så att vi har med oss det hela livet

• Ni var kunniga/pålästa och gjorde lärandet intressant! :)

• Kunde prata om det så öppet utan att det blev pinsamt.

• Ni var lätta att lyssna på och man fick lära sig mycket.


Workshop: Härskartekniker & normkritik

Den här workshopen håller vi för grupper på max 15 personer, för elever av alla kön. Vi pratar om vad härskartekniker är, hur en känner igen dem och vilka främjartekniker det finns att ta till som motstånd. Vi pratar också om vad normer är och hur de påverkar oss och vad vi kan göra för att inte personer utanför normerna ska diskrimineras.

Presentation

Vi kommer mer än gärna till din verksamhet och berättar om vår jour och det stöd vi erbjuder! Kanske arbetar du som kurator på en skola och vill träffa oss för att veta vilka du hänvisar vidare till om du ger elever vårt informationsmaterial.

Bokbord

Vi har tidigare haft bokbord på exempelvis Feministisk festival, olika mässor och i skolsammanhang. Vi uppskattar verkligen den möjligheten att nå ut till fler som behöver stöd!

Event

Vi har tidigare t.ex. deltagit på Malmö Pride, Lundapride och Malmöfestivalen.