Trans- och Tjejjouren i Malmö är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som vänder sig till unga transpersoner, icke-binära och tjejer mellan 12 och 30 år.

Vår stödverksamhet är vår främsta funktion. Vi har varit verksamma sedan 2000 och har genom chatt och mail, och tidigare via telefon, stöttat tusentals unga personer som av olika anledningar behövt någon att prata med. Anledningarna kan vara till exempel våld (sexuellt, psykiskt, fysiskt och/eller annan typ av våld), psykisk ohälsa, ätstörningar, frågor kring sexualitet och/eller könsidentitet, mobbing, frågor om kroppen, ensamhet eller självskadebeteende. Inget är för stort eller för litet, alla problem är lika viktiga! Vi lyssnar, vi tar dig på allvar, vi står på din sida och stöttar dig.

Den som hör av sig till oss kan alltid vara helt anonym, vi har tystnadslöfte och ingen anmälningsplikt. Däremot kan vi hjälpa till med exempelvis polisanmälan eller kontakt med berörda myndigheter om den stödsökande skulle vilja det. Vi agerar alltid på den stödsökandes villkor och utifrån den personens önskemål.

Trans- och Tjejjouren i Malmö arbetar även förebyggande genom att besöka skolor, delta i festivaler, events, mässor och liknande. Vi föreläser om sex och samtycke i högstadie- och gymnasieskolor, läs mer om det här och kontakta oss på info@tjim.se för att boka oss.

Vi på Trans- och Tjejjouren i Malmö är inga experter, vi är inga psykologer eller kuratorer. Vi är transpersoner, icke-binära och tjejer som lyssnar och stöttar andra transpersoner, icke-binära och tjejer. Det krävs inga förkunskaper för att bli medlem i Trans- och Tjejjouren i Malmö, men alla medlemmar har genomgått vår grundutbildning och är mellan 18 och 34 år.

Trans- och Tjejjouren i Malmö är en feministisk förening. Vår syn på kvinno- och transförtrycket baseras på en feministisk analys av cis-mäns och cis-pojkars förtryck och makt över tjejer, kvinnor och transpersoner.

Stötta vårt arbete genom att swisha 1230681338 eller genom att sätta in en donation på bankgiro 5174-0348

Vill du ge bort en donation som gåva? Swisha oss eller sätt in valfri summa på vårt bankgiro och ladda ner ett gåvobevis nedan.


Ladda ner genom att högerklicka på bilden ovan och klicka på “Spara bild som...”Ladda ner genom att högerklicka på bilden ovan och klicka på “Spara bild som...”