ribbon

Vill du engagera dig ideellt i Trans- och Tjejjouren i Malmö? Vi är alltid intresserade av nya peppade personer att tillsammans driva jouren framåt med!

Grundutbildning

För att bli medlem i Trans- och Tjejjouren i Malmö behöver du genomgå vår grundutbildning, vilken består av tre kvällar och en introduktionshelg där du tillsammans med andra nya medlemmar diskuterar ämnen som är viktiga för det kommande jourarbetet.

Det finns inga krav på förkunskaper, vi har alla olika tidigare erfarenheter och under utbildningen ligger fokus på att vi utbyter kunskap och lär av varandra. Det enda kravet är att du har fyllt 18, men inte är äldre än 34, och är tjej och/eller transperson.Vad kan jag göra som medlem?

Trans- och Tjejjouren i Malmö är en medlemsstyrd organisation, vilket innebär att vi som är medlemmar tillsammans bestämmer vad vi vill göra. Du kan till exempel engagera dig inom följande områden:

• Stödverksamhet där du svarar på mail och chatt

• Vidareutbildning för aktiva medlemmar

• Styrelsearbete

• Utåtriktad verksamhet, till exempel besöka skolor och fritidsgårdar

• Utforma PR-material

• Sociala medier och hemsida

• Anordna föredrag och temadagar

Här kan du läsa om vad några av våra aktiva medlemmar gör i jouren (länk till intervjuerna)

Hur anmäler jag mig till grundutbildningen?

Grundutbildningen kommer ges vid två tillfällen under vårterminen 2018 och du anmäler dig genom att fylla i det här formuläret.

Har du några frågor om utbildningen eller om jourarbetet kan du alltid maila oss på info@tjim.se!

Aktiva medlemmar om att engagera sig i Trans- och Tjejjouren i Malmö:

Linda

1. Hur länge har du varit engagerad i jouren?

Sedan januari 2015

2. Vad är dina främsta uppgifter på jouren?

De första två åren var jag med och roddade i studiecirkeln för nya medlemmar som hölls varje termin. I våras bestämde vi oss för att starta en styrelse – vilket vi aldrig haft förut! – och jag har varit med och byggt upp den. Det har varit svårt och jäkligt klurigt, men ett jätteroligt arbete för att göra jouren ännu bättre och få en bra ordning på arbetet som försiggår bakom kulisserna!

3. Vad är det bästa med jouren?

Alla fina fina härliga människor som är med och kämpar för ett bättre samhälle för transpersoner och tjejer! Jouren är mitt nr 1 place för att samla styrka, pepp och mod och det har lärt och hjälpt mig att ta plats, höras och lyssna i andra situationer i livet.

Line

1. Hur länge har du varit engagerad i jouren?

Jag har varit med i jouren sedan hösten 2012, alltså ganska exakt fem år. När jag sökte mig till jouren var det för att hitta ett sätt att göra någon konkret skillnad i ett patriarkalt samhälle. Anledningen till att jag stannat så länge är nog att det också blev ett tryggt rum som gjorde konkret skillnad för mig själv!

2. Vad är dina främsta uppgifter på jouren?

Jag är del av stödgruppen som svarar på vår stödchatt och stödmail, men en av mina främsta uppgifter är också att jag sitter i styrelsen för samarbetsorganisationen Förenade tjej-, trans- och ungdomsjourer, som samlar jourer över hela landet och som vi var med och startade upp tidigare i år!

3. Vad är det bästa med jouren?

Det bästa med Trans- och Tjejjouren i Malmö är att det finns en genuin vilja att hela tiden göra jouren och världen bättre. Alla jobbar med att ta hand om varandra och det är en fantastisk grupp att arbeta med, men vi är också ständigt redo att ifrågasätta oss själva och fråga oss vad vi kan göra ännu bättre, hur vi kan inkludera fler i arbetet!