Grundutbildning

Vill du engagera dig ideellt i Trans- och Tjejjouren i Malmö? Vi är alltid intresserade av nya peppade personer att tillsammans driva jouren framåt med!

För att bli medlem i Trans- och Tjejjouren i Malmö behöver du genomgå vår grundutbildning, vilken består av en introduktionshelg och en kväll där du tillsammans med andra nya medlemmar diskuterar ämnen som är viktiga för det kommande jourarbetet.

Det finns inga krav på förkunskaper, vi har alla olika tidigare erfarenheter och under utbildningen ligger fokus på att vi utbyter kunskap och lär av varandra. Alla transpersoner, icke-binära och/eller tjejer och kvinnor som har fyllt 18 år till och med året de fyller 35 år är välkomna att bli medlemmar i jouren.


Vad kan jag göra som medlem?

Trans- och Tjejjouren i Malmö är en medlemsstyrd organisation, vilket innebär att vi som är medlemmar tillsammans bestämmer vad vi vill göra. Du kan till exempel engagera dig inom följande områden:

• Stödverksamhet där du svarar på mail och chatt 
• Vidareutbildning för aktiva medlemmar 
• Styrelsearbete 
• Utåtriktad verksamhet, till exempel besöka skolor och fritidsgårdar
• Utforma PR-material
• Sociala medier och hemsida
• Anordna föredrag och temadagar


Hur anmäler jag mig till grundutbildningen?

Innan grundutbildningen håller vi ett digitalt infomöte, där du får veta mer om jouren och vårt arbete. Nästa grundutbildning är 1-2 juni. Du kan anmäla ditt intresse redan nu genom att fylla i det här formuläret så kontaktar vi dig med mer information när det närmar sig.

Har du några frågor om utbildningen eller om jourarbetet kan du alltid maila oss på info@tjim.se!

Vi frågade våra medlemmar “vad är det bästa med jouren?”, detta är deras svar:


“Åh för mig finns det flera bra saker, dels alla fina människor som jag får möta och lära känna. En trygg plats där jag jag kan vara mig själv samtidigt som jag hela tiden får nya perspektiv som både breddar min förståelse och kunskap men det har också lett till att jag känner mig starkare i vad jag står, gör och varför. Det är en plats för gemenskap där jag dels kan vila, samla kraft och styrka till att fortsätta kämpa för ett inkluderade samhälle för transpersoner och tjejer!”

“Hade velat vara volontär på jouren länge men sparken i röven var en TJIM-affisch på en toalett!”

“När jag fyllde 18 år bestämde jag mig för att söka till jouren. Jag kände att jag ville engagera mig i en feministisk förening där jag kunde känna att jag gjorde skillnad. Men det absolut viktigaste för mig var att få möjlighet att känna att jag kunde bli den vuxna personen som jag själv hade behövt när jag var ung.”

“Jag ville engagera mig i någon form av organisation som arbetar med ungdomar. När jag hittade Trans- och tjejjouren i Malmö insåg jag att den hade allt jag ville ha. Utöver att inrikta sig på stöd till transpersoner, ickebinära och tjejer var jouren också ute och höll workshops, vilket jag tyckte lät roligt. Dessutom verkade jouren vara en fin plats där jag kunde känna mig välkommen (vilket jag verkligen gör!!!).”

“Det bästa med Trans- och Tjejjouren i Malmö är att det finns en genuin vilja att hela tiden göra jouren och världen bättre. Alla jobbar med att ta hand om varandra och det är en fantastisk grupp att arbeta med, men vi är också ständigt redo att ifrågasätta oss själva och fråga oss vad vi kan göra ännu bättre, hur vi kan inkludera fler i arbetet!”Kontakta oss
0793-482146
info@tjim.se

︎ ︎ ︎
Öppettider i chatten
Tisdagar & Lördagar
19:00-21:00